У просторијама Пословне академије ПКС у петак, 10. фебруара, почела је прва „Специјалистичка обука за менаџере корпоративне безбедности“ у укупном трајању од 64 часа, распоређених према темама у 8 модула. Овај јединствени стручни програм на тржишту Србије за циљ има усавршавање професионалаца који се баве различитим аспектима безбедности у пословању. Програм је креиран на бази потреба привреде и досадашњих искустава из праксе, а обуку заједно реализују Пословна академија ПКС и Српска асоцијација менаџера корпоративне безбедности (САМКБ).

Обуку су отворили мр Мирјана Ковачевић, директорка Пословне академије и проф. др Драган Триван, председник САМКБ, истичући у уводном обраћању да је циљ ове обуке не само усавршавање знања и вештина полазника, већ и подизање свести власника и менаџера компанија о нужности и значају изградње система корпоративне безбедности у савременим условима пословања.

Уводно обраћање директорке ПА ПКС, мр Мирјане Ковачевић и председника САМКБ, проф. др Драгана Тривана

Прво предавање под називом „Архитектура корпоративне безбедности“ одржала је доц. др Дарија Ивандић Видовић, гостујући предавач из Хрватске, а циљ је био присутнима објаснити стратешки приступ изградње, развоја и управљања корпоративном безбедношћу у пословним системима. Осим тога, било је речи о актуелностима, али и претњама које се могу појавити у 2023. години и начинима како се са њима изборити. Део предавања био је организован у виду радионице у оквиру које су решаване студије случаја.

У наредним недељама и месецима, полазнике очекује још чак седам модула на којима ће заједно са предавачима, искусним стручњацима из земље и региона, проћи све теме које покривају подручје рада запослених у овој области.

Сви заинтересовани који су пропустили да се пријаве на целокупну обуку, могу се и даље пријавити за похађање појединачних модула. Овај циклус трајаће све до 26. маја, а предавања се одржавају сваког другог петка. Детаљније информације можете пронаћи овде.