Полазници прве генерације „Специјалистичке обуке за менаџере корпоративне безбедности“ у четвртак 8. јуна окупили су се на коктелу који је организован поводом доделе сертификата за успешно завршену обуку.

Од 10. фебруара, па све до последњег предавања 26. маја, ова интензивна и свеобухватна обука пружила је нашим полазницима темељно знање и вештине неопходне за ефикасно управљање безбедношћу у корпоративном окружењу.

Тим истакнутих стручњака из земље и региона, кроз практичне примере и радионице,  омогућио је полазницима да стекну знања и вештине на теме као што су управљање ризицима, кризни менаџмент, управљање девијантним понашањем на радном месту, пословно-обавештајна делатност, информатичка безбедност и др. Током обуке учесници су били у прилици да интензивно размењују искуства и идеје и тако стекну увид у актуелне праксе и начине поступања у области корпоративне безбедности.

Свечаном коктелу присуствовали су и директорка Пословне академије ПКС, мр Мирјана Ковачевић, председник САМКБ, проф. др Драган Триван, као и председник стручног савета САМКБ и директор Канцеларије Савета за националну безбедност, проф. др Горан Матић.

Обраћање директорке ПА ПКС, мр Мирјане Ковачевић и председника САМКБ проф. др Драгана Тривана

Они су се захвалили учесницима на указаном поверењу и пожелели им много успеха у даљем раду, а проф. Триван посебно је истакао позитивну атмосферу која је владала међу полазницима који су похађањем ове обуке изградили драгоцену мрежу контаката са колегама која ће им омогућити даљу размену идеја и сарадњу.

Полазници прве генерације „Специјалистичке обуке за менаџере корпоративне безбедности“

У пословном окружењу које се брзо мења и суочава са све софистициранијим претњама веома је важно да организације и појединци буду свесни и припремљени за нове изазове, а ова обука је неизоставан корак на том путу. Из тог разлога, Пословна академија ПКС и САМКБ настављају своју сарадњу организовањем наредног циклуса „Специјалистичке обуке за менаџере корпоративне безбедности“ чији је почетак планиран на јесен, а тачан термин ускоро ће бити објављен.