О обуци

Предавач

Вања Куртовић

 

 

ТЕМЕ:

 Управљање ризиком

 Управљање континуитетом пословања односно процена утицаја на пословање ЦОВИД -19

 Увод у ризике – управљање ризицима у све ризичнијем свету о Свет постаје све ризичнији и опаснији, а будућност све мање извесна. Ризици се мењају, добијају различите облике и изворе настанка. Постоји ризик да се уради погрешна ствар, али и још већи ризик да се не уради ништа.
о Дефинисање и идентификација ризика
о Адекватна процена ризика је од круцијалне важности за постављање плана адекватног управљања ризицима и механизама како да се ублаже.
о Нови ризици и нове претње
о Главни пословни ризици одражавају друштвену, политичку и еколошку климу много више него што су то чинили у прошлости. Ту спадају многобројни ризицим с тим да је фокус на ЦОВИД-19 и како управљати ризицима у време економске неизвесности изазване глобалном пандемијом.
о Како направити ефикасну процену ризика као и одговоре на ризике, односно како ефикасно управљати ризицима

 Управљање континуитетом пословања и процена утицаја на пословање (Бусинесс Импацт Ассессмент)
о Одређени број пословних области су под директним утицајем избијања пандемије ЦОВИД-19. Зато смо припремили опште смернице о одговору на ризике као и начин да организације изврше процену псоловног утицаја, ревидирају стратегију и план континуитета пословања
о Идентификовано је 6 главних области на које пандемија ЦОВИД 19 утиче:

 Одрживост
 Извршење уговора односно
 Ланац снабдевања, здравље и безбедност
 Технологија
 Финансије и рачуноводство

У складу са тим смо припремили опште смернице одговору на ризике које организације треба да узму у обзир.

 

Суочени са новонасталом епидемијом, руководиоци компанија формирају акционе планове за ублажавање ризика и њихов утицај на задовољавање потреба купаца и других пословних партнера. Још је прерано да бисмо проценили крајње последице са којима ће се све организације суочити јер се ситуација и даље развија. Ризици могу бити добри. Без њих нема ни успеха. Сврха управљања ризицима није елиминисати их, већ разумети како бисте могли управо на основу њиховог постојања остварити одређене предности. То захтева јасно одређење о томе које ризике сматрате прихватљивима, у којој мери ћете да поставите процесе који ће бити у стању њима управљати.

 

 

Почетак курса:

19.05.2020.

Котизација: БЕСПЛАТНО

Онлајн обука

Циљ обуке

Фокус семинара је помоћ организацијама да у време ЦОВИД-19 направе ефикасан план, пре свега процене ризика, односно области које ће највише бити погођене пандемијом, затим да направе екифасан план наставка пословања, стратегије и постављање, где је потребно, нових контрола за ублажавање ризика.