У доба све веће глобалне повезаности, ЕУ фондови представљају важан извор подршке развоју различитих сектора попут образовања, здравства или екологије. Савладавање вештина за успешно припремање пројеката и конкурисање за добијање неповратних средстава може бити кључни корак ка реализацији добрих идеја и остваривању амбициозних циљева.  

Управо са намером да својим полазницима пружимо квалитетно усавршавање и нова практична знања о томе како  да своје идеје спроведу у дело и креирају успешне пројекте организовали смо програм обука на тему „Припрема ЕУ пројеката“ чији је први јесењи циклус протекле недеље успешно завршен.

Полазници су током седам дана предавања, између осталог, научили:

  • Како да конципирају и развију пројекте који задовољавају стандарде ЕУ
  • Како да на основу припремљене логичке матрице и плана активности пројектују буџет за спровођење пројекта
  • Како да напишу ефикасне апликације за финансирање пројекта
  • Како да успешно управљају пројектима и након добијања средстава
Презентовање пројектних идеја током једног од предавања

Све теме биле су праћене и практичним задацима где су полазници радили у групама и на крају презентовали своје радове. Желимо им много успешно реализованих пројеката у будућности и много среће у даљем раду!

А за све вас које интересује ова тема, а пропустили сте да се пријавите на ову сјајну обуку у овом термину, имамо лепе вести! Следећи термин ове обуке већ је објављен од 04. до 08. децембра, а више детаља можете пронаћи овде.