„Узмите моје људе, а оставите ми фабрике и убрзо ће оне зарасти у коров. Узмите моје фабрике, али ми оставите људе и ми ћемо убрзо изградити нове фабрике“ (Ендрју Карнеги)

У просторијама Пословне академије ПКС од 01. до 03. марта одржана је обука на тему „Како постати и остати добар менаџер“. О томе зашто су људи данас један од најважнијих фактора успеха сваке фирме говорио је пословни тренер и консултант Драгиша Ристовски.

Након што су се полазници међусобно упознали, говорили су о изазовима са којима се данас суочавају када је реч о ефикасном управљању тимом и вођењу тима. Затим, током првог дана обуке, присутни су имали прилику да науче које су карактеристике успешног тима и како да одаберу, привуку и доведу праве људе у свој тим.

Другог дана акценат је био на усавршавању вештина комуникације. Предавач је говорио о томе шта подразумева и на који начин се успоставља успешна комуникација у тиму. Наши полазници научили су који типови личности постоје и како да им се прилагоде. Затим, сазнали су на који начин да подстакну развој сваког појединца делегирајући му на прави начин задатке.

Последњег дана обуке говорило се о ефикасном управљању временом и тржиштем, о организацији састанака и начинима процене учинка запослених. На крају, полазници су сазнали и на који начин да улажу у своје људе и, сумирајући научено, како да од ГРУПЕ ЉУДИ направе ТИМ који побеђује.

На крају обуке сви полазници добили су сертификат о завршеној обуци.