У циљу детаљнијег информисања привредника, о начину коришћења мера подршке развоју иновативне привреде, за које је Влада Републике Србије припремила и водич ( Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде), Привредна комора Србије у сарадњи са Пословном академијом је 15.12.2020. године одржала информативни вебинар на тему „Порески подстицаји за истраживање и развој и приходе од ауторских права – Преглед подстицаја, искуства и примери из праксе“ који је намењен привредним друштвима која обављају рачуноводствену делатност.

Привредним субјектима је презентован сумарни преглед актуелних пореских подстицаја, примена у пракси, практични савети везани за припрему и подношење документације неопходне за остваривање подстицаја као и мишљење Министарства финансија на тему пореских подстицаја.

Предавање су одржали Дејан Мраковић и Милица Стублинчевић, експерти из сектора за пореско саветовање, Делоитте д.о.о. Београд.

Снимак предавања можете погледати на следећем линку:
Порески подстицаји за истраживање и развој и приходе од ауторских права – Преглед подстицаја, искуства и примери из праксе

Уколико имате додатна питања или потребе за појашњенима, молимо да нас о томе обавестите на мејл edukacija@pks.rs