Након два месеца интензивне обуке и 150 часова теоријског и практичног рада, успешно је завршен још један циклус наше „Стручне обуке за проценитеље вредности непокретности“.

Предавањем на тему „Грађанско и уставно право“ тачно пре два месеца (23. августа) почео је јесењи циклус ове обуке. У складу са програмом који је прописало Министарство финансија говорило се о економским, правним и грађевинским темама, а највећа пажња била је, наравно, посвећена примени метода и правилној изради извештаја о процени.

Веома нам је драго да смо и овог пута имали полазнике из целе Србије и да су сви они, у случају да су били спречени да дођу у Београд, предавања могли да прате и онлајн путем.

Као и у претходно одржаним циклусима, сви наши полазници добили су своје менторе са којима су све до испита сарађивали на изради два завршна рада која су подразумевала процену некретнине различитим методама.

Овом приликом захваљујемо се нашим предавачима-менторима, лиценцираним проценитељима-Милићу Ђоковићу, Зорану Ђуровићу, Растку Стефановићу и Ненаду Иванишевићу што су током целе обуке стајали на располагању полазницима за сва додатна питања и што су им својим саветима и примерима из веома богатог личног искуства помогли и на најбољи начин их припремили за даљи самостални рад

Последње предавање на обуци одржано је у виду целодневног мастер класа током кога се утврђивало пређено градиво и говорило о свим методама процене вредности, а било је времена и да се разреше све евентуалне преостале недоумице.

Предавање на „Стручној обуци за проценитеље вредности непокретности“

Важно је напоменути да звање лиценцираног проценитеља у Србији данас има тек нешто више од 250 особа, а да је чак 148 из Београда. У вези са тиме, потребан је већи број проценитеља који би покрили подручје Јужне, Источне и Западне Србије. Надамо се да ће интересовање за овим занимањем расти и да ћемо нашим обукама допринети да све већи број заинтересованих добије потребна знања за успешно бављење овим послом.

Пословна академија ПКС, као акредитовани организатор „Стручне обуке за проценитеље вредности непокретности“ непрекидно ради на усавршавању пружања услуга ове обуке у складу са најновијим трендовима и захтевима полазника и наш тим већ интензивно припрема почетак следећег циклуса ове обуке који ће се одржати на пролеће.